Продукти

Подходящите икони за подарък при различни поводи: 

Подарък за Сватба

Подходящ подарък за сватба и за нов дом са иконите на Света Богородица и на Свети Мина. Света Богородица покровителства дома, семейството, децата. Икона на Свети Мина се подарява за здраве. Той също така изпълнява желания и пази дома. За всеки български дом е подходяща и иконата на Свети Иван Рилски - нашият небесен покровител. За кумовете на младото семейство подходящия подарък е икона на Йоан Кръстител. 

За Кръщене

За детето, което ще бъде кръстено и за неговите родители е подходящо да бъде дарена иконата Богоявление (на нея е изобразено как Йоан Кръстител кръщава Христос във водите на р.Йордан), на Архангел Михаил, на Христос, на Света Богородица или на светеца, чието име носи детето. На кръстниците също е подходящо  да бъде дарена иконата Богоявление (или Кръщение Господне).

Официален представителен  подаръкpodaryk_oficialni_lica_180121.jpg

За официално лице и официален повод подходящ подарък може да бъде красивата рисувана икона. При такъв случай може да бъде избрана икона на Исус Христос или икона на Света Богородица. За хора, натоварени с държавна и др. власт подходящ избор е и икона на Свети Георги. Той символизира сила и смело поведение. При определени поводи добър избор може да бъде и икона на светец-покровител на определен град или институция. Прекрасен подарък е и икона на Свети Иван Рилски - българският светец-покровител.  

Представителен бизнес подарък

За бизнес-партньор подходящ може да бъде и избора на икона с лика на Св.Николай или Св.Влас. И двамата светци покровителстват търговията. Подходящ подарък е и иконата на Св.Георги, който символизира сила и смелост. По-малък размер икона много добре може да се съчетае с подходящ статив, заедно с който да се подари. 

Икона-покровителка за Дома

Когато искаме да направим подарък за дома на дадено семейство подходящият избор е икона на Света Богородица или на Свети Мина, които са покровителите на дома. Прекрасен избор е и икона на Исус Христос.Ако имате възможност добре е иконата да е рисувана, а да не е снимка или отливка.Иконата в дома е прпоръчително да се освети в църква, като се прочете специална молитва. Тя трябва да се постави на източната стена на дома. 

За детска стая

В детската стая е добре да се постави икона на Ангел. Архангел Михаил закриля дома и предпазва от зли очи и сили. Прекрасен избор е и икона с лика на Светата Божия Майка с Младенеца, както и на Господ Исус Христос. Добре е в детската стая да се постави и икона на светеца, чието име носи детето.

Подарък без повод

Без съмнение една икона може да бъде подарявана и без повод - като символ на добри чувства и топли пожелания. Тогава изберете икона според човека - професията му, нуждите му или просто нека това да бъде иконата, която изберете със сърцето и очите си. Тя е подарък, който ще остане трайно във времето като символ на вашето приятелство или благодарност.

Пълният текст на статията може да прочетете в рубриката ни "Полезни статии"

 

Препечатването или цитирането на материали става само с цитиране на съответния източник bgartgallery.eu или bgicons.eu или darove.eu

 

 

Меню

Търсене

Партньори