Продукти

7 причини да подарите Икона (или Подходящата икона при различни поводи)

7 причини да подарите Икона (или Подходящата икона при различни поводи)

Всеки си е задавал въпроси като:  "Какво да подаря на някой, който вече си има всичко?", "Какво да подаря на човек, който не познавам достатъчно добре?" или "Какво да подаря на мой много близък човек?". На тези въпроси подходящият отговор може да бъде - Икона.

Ето и 7 причини, за това:

1. Иконата освен естетически има и духовни качества. Иконата като подарък показва искреност, топлина и добри чувстава от страна на подаряващия. 

2. Тя символизира закрила, вяра, надежда, здраве, любов 

3. Тя е не просто подарък. Тя е символ, но и пожелание.  

4. Различни икони и изображения на светци могат да бъдат подходящи за различни хора и поводи 

5. Иконата е подарък, който ще стои с години в дома и ще напомня за човека, който я е подарил или за конкретно събитие.  

6. Иконата също така е прекрасен български дар, неразделна част от българската духовност и култура. Иконите в нашия електронен магазин са ръчно рисувани от български зографи, а оригиналите им са някои от най-известните икони от различни български манастири и църкви. 

7. Иконата е и изкуство - въпреки, че за образци се използват известни български икони, винаги си личи и авторския почерк и стил. Нашите икони са ръчно рисувани от различни български автори. 

Вижте каква може да бъде подходящата икона при различни поводи:

Представителен официален подаръкpodaryk_oficialni_lica_180121.jpg

За официално лице, при официален повод подходящ подарък може да бъде красива рисувана икона. При такъв случай може да бъде избрана икона на Исус Христос или икона на Света Богородица. За хора, натоварени с държавна и др. власт подходящ избор на икона е и такава на Свети Георги. Той символизира сила и смело държавническо поведение. Добър избор може да бъде и икона на светец-покровител на определен град или институция. Прекрасен подарък е също така икона на Свети Иван Рилски - българският светец-покровител.  

Представителен бизнес подарък

За бизнес-партньор подходящ може да бъде и избора на Св.Николай или Св.Влас - и двамата светци покровителстват търговията. Подходящ подарък е и иконата на Св.Георги, който символизира сила. По-малък размер икона много добре може да се съчетае с подходящ статив, на който да може да се постави. 

Подарък за Сватба

Подходящ подарък за сватба и нов дом са икони на Света Богородица и на Свети Мина. Света Богородица покровителства дома, семейството, децата. Свети Мина се подарява за здраве. Той също така изпълнява желания и пази дома. За всеки български дом е подходяща и иконата на Свети Иван Рилски - нашият небесен покровител. За кумоветена младото семейство подходящия подарък е икона на Йоан Кръстител. 

Икона-покровителка за Дома

Когато искаме да направим подарък за дома на дадено семейство подходящият избор е икона на Света Богородица или на Свети Мина, които са покровителите на дома. Прекрасен избор е и икона на Исус Христос. Ако имате възможност добре е иконата да е рисувана, а да не е снимка или отливка. Иконата в дома трябва да се освети в църква, като се прочете специална молитва. Тя трябва да се постави на източната стена на дома. 

За дете

Подходящ подарък за дете е икона с лика на светеца покровител, чието име носи детето. Прекрасен избор е и икона на Света Богородица, която пази дома, семейството, децата.  

За детска стая

В детската стая е добре да се постави икона на Ангел. Архангел Михаил закриля дома и предпазва от зли очи и сили. Прекрасен избор е и икона с лика на Светата Божия Майка с Младенеца, както и на Господ Исус Христос. Би било добре в детската стая да се постави и икона на светеца, чието име носи детето.

За Кръщене

За детето, което ще бъде кръстено и за неговите родители е подходящо да бъде дарена иконата Богоявление (на нея е изобразено как Йоан Кръстител кръщава Христос във водите на р.Йордан), на Архангел Михаил, на Христос, на Света Богородица или на светеца, чието име носи детето. На кръстниците е подходящо  да бъде дарена иконата Богоявление (или Кръщение Господне).

Подарък без повод

Без съмнение една икона може да бъде подарявана и без повод - като символ на добри чувства и топли пожелания. Тогава изберете икона според човека - професията му, нуждите му или просто нека това да бъде иконата, която изберете със сърцето и очите си. Тя е подарък, който ще остане трайно във времето като символ на вашето приятелство или благодарност.

От екипа на www.bgicons.eu

 

Продукти

Предлагани продукти към 7 причини да подарите Икона (или Подходящата икона при различни поводи)

 

Меню

Търсене

Партньори