Продукти

Да помогнем на Дари

Да помогнем на Дари

dari.jpg
Божидара Запрянова Георгиева е на 5 години от Пловдив. Тя страда от здравословни усложнения, които са резултат от преждевременното й раждане.

На 14-тия ден от появата й на бял свят, поради установена Хидроцефалия (прекомерно кумулиране на гръбначно-мозъчна течност в черепната кухина), се налага поставянето специална мозъчна клапа, с помощта на която излишното количество течност да се отвежда от мозъка, за да не доведе до възможни необратими увреждания. Паралелно с това й поставят и диагнозата Детска церебрална парализа.

Чудото на Божидара е, че въпреки уврежданията, детето е с изключително добре запазен и развит интелект и възприятия. Благодарение на неуморните грижи на нейните родители Дари е много комуникативна и интелигентна за възрастта си.

А това означава, че с полагането на системни специални грижи Дари да може да проходи и проговори. Съвременната медицина и рехабилитационни програми са способни значително да подобрят състоянието на детето.

Спецификите на заболяването при Дари не позволяват тя да посещава групови занимания. Някои от детските ваксини са й абсолютно противопоказни. За това рехабилитационните занимания за Дари могат да се провеждат единствено в домашна среда. Българското здравеопазване осигурява само групови занимания с недостатъчна, спрямо нуждите на тези деца, програма.

Родителите на Дари със собствени сили и средства, както и с помощта на добри хора, засега успяват да осигурят на Дари занимания с рехабилитатор за по няколко часа седмично.

На тях им е все по-трудно им е, а именно в тази възраст на детето шансовете за подобрение са значителни. За да може Дари да проходи и проговори са необходими средства за ежедневни индивидуални занимания със специалист рехабилитатор, с логопед и с психолог.

На този етап това е финансово непосилно за семейството й.

Нека погледнем тази слънчева Дари и си представим как един ден тя, както другите здрави деца на нейната възраст ще тича, ще си играе, ще се усмихва и ще казва на своите родители и приятели колко много ги обича.

Дари може. Нека й помогнем.

Желаещите да помогнат на Дари, със средства могат да го направят, като направят дарение по банковата сметка, изписана по-долу.

IBAN: BG38TTBB94001510025377

Societe generale expressbank

титуляр: Запрян Георгиев Георгиев – баща на Божидара

Координати за връзка с родителите:

тел. за контакт 0886 038 435 - Надежда Георгиева – майка на Божидара

Материалът е взаимстван от http://www.llbsfound.org/2013-10-21-00-58-07/280-2014-01-29-05-38-45

Кутия за дарения в помощ на Дари може да откриете и при нас - арт-магазин Бг Арт+, ул. "Златарска" 1, гр.Пловдив.BGART-250.jpg


 

 

 

Меню

Търсене

Партньори